Welk poppetje ben jij?

In mijn praktijk gebruik ik vaak Matroesjka poppetjes als metafoor wanneer ik praat over essentiële oliën en vastgezette emoties. Dat kleinste poppetje is nog helemaal blanco, maar dat grootste poppetje heeft al het nodige meegemaakt in het leven en is voorzien van de nodige lagen.

Lagen die zijn aangebracht naar aanleiding van negatieve ervaringen om zo onszelf te beschermen. Bijvoorbeeld je bent vroeger erg gepest of bent opgegroeid in een onveilige omgeving, of misschien zit je wel middenin een nare scheiding etc. Maar het kan ook iets kleins zijn, bijvoorbeeld een leraar heeft zich ooit hardop afgevraagd wat er van jou terecht moet komen. Grote of kleine nare ervaring het maakt niet uit, het wordt allemaal opgeslagen in onze cellen. Als een soort computersysteem eigenlijk.

En wist je dat wij ons maar 1% van al deze opgeslagen ervaringen bewust herinneren. De andere 99% is opgeslagen in ons zogenoemde celgeheugen en wordt te pas en te onpas getriggerd. Heel vervelend, want onze vastgezette emoties hebben een rechtstreeks verband met onze fysieke en emotionele klachten. Dus zo lijken al deze lagen ons in eerste instantie te beschermen, maar uiteindelijk word je bij te veel lagen verwijderd van je “eigen ik”, dat kleine Matroesjka poppetje, en raak je uit balans.

Om weer terug in balans te komen kan je heel mooi gebruik maken van essentiële oliën. Het helpt je bij het afpellen/loslaten van de lagen die jou niet langer dienen. En bij goed gebruik helpt het jou om weer terug te keren naar je daadwerkelijke ik, vrij van alle oude “shit”. En zo pak je de oorzaak aan i.p.v. dat je doet aan symptoombestrijding. Hoe mooi is dat?

X Brenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *