Manieren van Gebruik

Aromatisch

Gebruik de oliën in een speciale diffuser of inhaleer direct uit het flesje. Je kunt ook een druppeltje olie op je handpalmen wrijven en het op deze manier inhaleren. Het inhaleren van oliën wordt ook bij dieren veel gebruikt en heeft als voordeel dat een dier zo makkelijk kan bepalen of het de olie prettig vindt of niet.

Plaatselijk

De olie kan rechtstreeks worden aangebracht op de plek waar het nodig is. Let wel op dat, zeker bij kinderen en kleine dieren, de olie wordt verdund met een goede draagolie. Hiervoor zijn speciale verdunningstabellen die je kunt hanteren. Het is ook fijn om de olie op de flexpunten onder de voeten aan te brengen. Gebruik je de olie voor de emotionele werking, dan kun je deze smeren op een van de chakra’s (energiepunten in het lichaam).

Intern

Meng het met water of gebruik een doorzichtige plantaardige capsule om de olie in te nemen. LET OP: Niet alle oliën zijn geschikt voor inname. Zorg ervoor dat je van tevoren goed geïnformeerd bent. De plus oliën van Young Living (met het witte label) zijn officieel goedgekeurd door de FDA voor inname. Deze zijn ook fijn om te gebruiken in allerlei gerechten.