Kwaliteit van Oliën

Je zou het misschien niet zeggen, maar op deze foto zie je 6 kopjes koffie. Ze zijn allemaal gezet met dezelfde koffiefilter en het is overduidelijk dat het kopje links het eerste filtraat is. Hoe meer naar rechts, hoe meer gefilterd dus minder puur. En zo werkt het eigenlijk ook precies met olie.
Er zijn vier verschillende gradaties in oliën: 

1. Olie met de hoogste kwaliteit, 100% puur, waaronder die van Young Living. De desbetreffende gewassen,  allemaal volledig biologisch geteeld, worden bij een lage temperatuur eenmalig gedestilleerd. Resultaat: 100% pure essentiële olie.

2. Voedingsolie: Hierbij worden de planten behandeld met onkruidverdelgers of pesticiden, waardoor er synthetische stoffen in de olie terecht komen. Daarnaast worden ze vaak vermengd met een draagolie (bijvoorbeeld amandelolie).

3. Parfumolie: Om alles uit de oogst te halen bevatten deze oliën vaak chemicaliën en oplosmiddelen. Daarnaast wordt de olie voor 80 tot 95% verdund met alcohol.

4. Bloemenwater, oftewel water met een geur van het product. Dit is een overblijfsel van stoomdestillatie. Deze olie bevalt 5% bloemenwater, aangevuld met draagolie.

Dus weet wat je koopt! Er zijn namelijk veel verschillende soorten oliën op de markt. En wat het erg lastig maakt, is dat je iets in Nederland al ‘natuurlijk’ mag noemen als er slechts 5% aan natuurlijke stoffen in zit. En dan denk jij dat je een gezonde keuze maakt.
Young Living gebruikt alleen de eerste destillatie en voegt daar GEEN verdunning aan toe. Je snapt waarom dit de olie zo kostbaar maakt. Voor een flesje rozenolie van 5ml bijvoorbeeld is ongeveer 5 kilo rozenblaadjes nodig. Reken maar uit . . . 

Puur, biologisch, super geconcentreerd, vrij van chemicaliën en met zorg geplant, geoogst, gedestilleerd en getest. Deze oliën durf ik met een gerust hart in te zetten voor mezelf en mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *